Přejít na hlavní navigaci


Hop do vody s karamelizovanou cibulkou zapečené sýrem Braunauer

Tento recept je pro 4 osoby.

Ingredience: 

  • 2 vejce,
  • 400 g hrubé mouky,
  • 2 lžíce oleje,
  • 300 ml mléka,
  • 200 g sýru Braunauer,
  • 50 g másla,
  • půl lžičky soli, pepř.

Ingredience - karamelizovaná cibule:

  • 750 g červené cibule,
  • 150 ml červeného vína,
  • 100 g cukru,
  • sůl, pepř, tymián,
  • 2 lžíce octu balsamico.

Postup přípravy:

Z mouky, oleje, mléka a vajec smíchejte tekutější těsto. Ve vroucí vodě pomocí cedníku na halušky vytvořte malé noky. Na Broumovsku se jim říká "hop do vody". Hotové noky smíchejte se zkaramelizovanou cibulí a nastrouhaným sýrem Braunauer. Vložte do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékacích misek a krátce zapečte pod grilem. Cílem je dosáhnout křupavého povrchu, který ukrývá krémové sýrové noky. Do tohoto pokrmu můžete také přidat např. uzené nebo kysané zelí.

Dobrou chuť!